Лондон — British American Tobacco (BAT) ще получи удар от около 31,5

...
Лондон — British American Tobacco (BAT) ще получи удар от около 31,5
Коментари Харесай

British American Tobacco изтри $31,5 милиарда от стойността на марки цигари в САЩ

Лондон — British American Tobacco (BAT) ще получи удар от към 31,5 милиарда $, защото отписва цената на Camel, Pall Mall и други американски марки цигари, сподели компанията в сряда, признавайки, че нейният обичаен пазар няма дълготрайно бъдеще.

Ходът на производителя на цигари Lucky Strike и Dunhill идва в миг, когато все по-строгите регулации и възходящото осъзнаване на рисковете за здравето притискат обичайния бизнес на тютюневите компании, което води до спад в размерите на цигарите на някои пазари.

BAT (BTI) също по този начин уточни икономическите провокации в Съединените щати - където някои изтощени от инфлацията консуматори понижават класа си към по-евтини марки - и повишаването на противозаконните цигари за еднократна приложимост, оказващи напън върху цигарения отдел в Съединени американски щати.

Компанията сподели, че тези фактори, съчетани с по-широкото отричане от тютюнопушенето, значат, че ще поправя метода, по който някои от американските й марки се третират в нейния баланс, като измести цената им към краен живот от 30 години.

Това ще до веде до такса за амортизация от към £25 милиарда ($31,5 милиарда), сподели BAT. Неговите марки Newport, Camel, Pall Mall и Natural American Spirit бяха наранени, добави представител.

Главният изпълнителен шеф Тадеу Мароко разказа хода като „ счетоводно догонване на действителността “.

Въпреки че не има вяра, че цигарите ще изчезнат след 30 години, той сподели, че към този момент не е допустимо да се оправдае неопределена стойност за тези марки, равняваща се на към 80 милиарда $ в салдото на BAT.

BAT добави, че ще стартира да амортизира оставащата стойност на своите американски горивни марки през 2024 година, което я прави първият от огромните играчи на цигари, който признава, че цената на неговите тютюневи марки има дата на приключване.

Акциите на BAT паднаха с повече от 8% при започване на търговията, изтривайки към £4 милиарда ($5 милиарда) от цената на компанията.

Акциите на Imperial Brands поевтиняха с над 2%.

Подобно на съперниците, BAT влага съществено в други възможности за пушене като vapes.

В сряда той разгласи нова упоритост да генерира 50% от приходите си от незапалими материали до 2025 година

Джеймс Едуардс Джоунс, анализатор в RBC Capital Markets, приветства задачата поради обвиняването на Съединени американски щати и „ мрачната “ вероятност за BAT.

„ Боже, това е огромна цифра “, сподели той за обвиняването, добавяйки, че то илюстрира „ заплахите на промишлеността “ и изпраща сигнали за вероятностите пред цигарите.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР